Winkelcentrum Kerkelanden

Winkelcentrum Kerkelanden

Het in 1972 geopende en in 1988 door ons bureau verbouwde winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum, wordt vanaf februari 2015 gerenoveerd en uitgebreid. Het centrale plein met horeca blijft, de passages krijgen een grondige opknapbeurt en buitenplein wordt onderdeel van het winkelcentrum.

Bijna alle gevels van het winkelcentrum worden opgeknapt en voorzien van nieuw metselwerk. Samen met de vernieuwde entrees wordt gestreefd naar duidelijkheid en eenheid in het aanzicht van het winkelcentrum. Het interieur wordt ook grondig aangepakt. De daken van de passages en het centrale plein worden verhoogd waardoor ruimte ontstaat voor zijlicht. Op deze manier kan veel meer daglicht binnenkomen waardoor het aangenamer winkelen wordt. De vloeren worden voorzien van nieuwe tegels en boven de puien komen geluidsabsorberende schotten. Ook de interne winkelverdeling wordt aangepakt waardoor er onder andere een grotere Albert Heijn en Lidl ontstaat.

Naast het winkelcentrum wordt het hele gebied grondig aangepakt. de gemeente neemt het openbare gebied voor haar rekening en ook wijkcentrum de Koepel en het leegstaande ROC kantoor wordt in de renovatie meegenomen. Op de plaats van het voormalige ROC, aan de zuidzijde, worden vijf driekamer appartementen gemaakt. Op het dak van de ondergelegen winkeluitbreiding is ruimte voor de dakterrassen van deze nieuwe woningen.
De verbouwing wordt gefaseerd uitgevoerd waarbij het winkelcentrum volledig door blijft functioneren, de verwachte oplevering is najaar 2017.

Log In