Nieuwbouw Revius lyceum doorn

Nieuwbouw Revius lyceum doorn

Voor een nieuw Revius-lyceum trekt de gemeente Heuvelrug ruim tien miljoen euro uit. De school wordt moderner en compacter, en iets kleiner dan eerst gedacht.

De school doet er zelf nog 1,7 miljoen bij, waarmee het totale budget voor nieuwbouw komt op 12 miljoen euro. Daarmee wordt het Revius een compactere school dan het nu is. ‘Zodat je nog beter zicht hebt op de leerlingen,’ zegt rector Ilse van Eekelen, die blij is dat de kogel nu eindelijk door de kerk is. ‘Onze onderwijskundige doelen zijn in dit gebouw moeilijk te verwezenlijken. We zijn al aan het experimenteren met ipads, we gaan naar gepersonalificieerd onderwijs toe en daar heb je een ander type ruimte voor nodig.’

 

In juni 2017 wordt een gloednieuw Reviusgebouw opgeleverd. De bouw is in volle gang. Op 2 december 2016 werd het bereiken van het hoogste punt gevierd.

Duurzaam

De nieuwe school krijgt energielabel A+. Op het dak van de school en op het dak van de reeds opgeleverde gymzalen komen ca. 600 zonnepanelen te liggen.

Afscheid

In de zomer van 2017 wordt het huidige schoolgebouw gesloopt. Op vrijdag 7 april 2017 is er een afscheidsmoment voor alumni en oud-medewerkers. Meer informatie daarover volgt via

https://www.facebook.com/VriendenReviusDoorn/

Log In