Distributiecentrum Lidl Oosterhout

Voorafgaand aan de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum in Oosterhout heeft Lidl een distributiecentrum ontwikkeld in Heerenveen en in Waddinxveen. Dit distributiecentrum is op 12 juni 2013 geopend en is bekroond met een Excellent oplevercertificaat. Nog nooit was in Nederland een distributiecentrum van deze omvang zo duurzaam gecertificeerd.

Met een nieuw te bouwen distributiecentrum in Waddinxveen heeft Lidl de lat nog hoger gelegd door een gebouw te realiseren met een BREEAM-certificaat Outstanding. Met het behalen van dit certificaat en score heeft Lidl wederom heeft meest duurzame distributiecentrum van Nederland gerealiseerd. De ambitie voor het distributiecentrum in Oosterhout is minimaal het certificaat Outstanding.

Lidl is de ontwikkelaar, de toekomstige eigenaar en de gebruiker van het gebouw, zoals ook het geval is bij het voorgaande gerealiseerde distributiecentra. Het ontwerp van de voorgaande distributiecentra is het uitgangspunt geweest voor het ontwerp van het distributiecentrum in Oosterhout, allen een ontwerp van FKG Architecten. De BREEAM-begeleiding is wederom door de Nieman Groep.

Log In